Jak servírovat naše vína?
Jasně a stručně, jak na to. Při správné teplotě vína totiž vynikne jeho chuť a vůně.
Bílá a růžová vína
Tato vína nachlaďte v chladničce na teplotu 8 - 10 °C. Z chladničky víno vyndejte až těsně před servírováním.
Červená vína
Červená vína nachlaďte na teplotu 16 - 18 °C. V případě, že budete víno chladit v chladničce a nemáte teploměr pro ověření teploty, pak z chladničky červené víno vyjměte 1 až 2 hodiny před servírováním a nechte je temperovat při pokojové teplotě. U zralých vín (ročník 2019 a starší) doporučujeme dekantaci. Pokud nemáte k dispozici dekantační karafu, láhev opět otevřete 1 až 2 hodiny před servírováním a víno nechte prodýchat.
Šumivá vína
Tato vína nachlaďte v chladničce na teplotu 6 - 8 °C. Z chladničky šumivé víno vyndejte až těsně před servírováním stejně jako bílé víno.