Blog

nejen o víně :-)

Chcete někomu udělat radost a nemáte ponětí, jakou láhev vybrat? Pokud netušíte, jaké víno má rád obdarovaný, postupujte při výběru následovně:

Vánoce jsou svátky klidu a rodinné pohody a také dobrého jídla a kvalitního vína. Na sváteční tabuli by určitě nemělo chybět kvalitní víno či sekt. A protože ke každému pokrmu se hodí jiné víno, pomůžeme vám s párováním, resp. výběrem.

Víno je sluneční záře, kterou udržuje pohromadě voda.
Galileo Galilei

Víno může být skvělým dárkem pro maminky ke Dni matek, zvláště pokud je vaše maminka milovnicí vína. V tomto blogu se podíváme na to, jak vybrat to pravé víno, které potěší nejen chuťové pohárky, ale i srdce.

Velikonoce jsou jedním z nejvýznamnějších křesťanských svátků, které se slaví po celém světě. Kromě náboženského významu jsou Velikonoce také spojeny s tradičními jídly a pitím, jako jsou beránci, šunka, klobása, vejce a samozřejmě víno. V tomto článku se podíváme na to, jak správně párovat víno s velikonočními jídly.

Svátek zamilovaných, který známe též pod názvem Valentýn, je pro mě velice důležitý v mém osobním životě. Je to den, kdy jsem v roce 2000 na návštěvě u kamarádů v Kroměříži, požádal svoji manželku, tehdy partnerku o ruku. Tento den jsem si vybral z toho důvodu, že mi jej každý rok připomene masivní reklama ve výlohách obchodů a na internetu....

Tradice Svatomartinského vína sahá až na dvůr císaře Josefa II. Již tehdy bylo zvykem připíjet si na den svatého Martina poprvé novým vínem. V tento den totiž vinařům, kteří hospodařili u větších sedláků, končila služba. Její pokračování se na další rok dojednávalo při skleničce prvního vína z podzimní sklizně a nad hutnými pokrmy z pečené husy a...

Réva vinná - Vitis vinifera je kulturní plodina, jejíž stáří se odhaduje na 65 000 000 let. Pěstování této rostliny je spjato se všemi vyspělými civilizacemi. Réva vinná je vlastně liána - popínavá rostlina, která může dosáhnout délky až 35 metrů.